Direct contact? Mail: info@missiementaal.com

HomeVerhalenZie Mij Nu

Zie Mij Nu

Zie Mij Nu

‘Nee, nee, het heeft niets met school te maken. Ik ben gewoon ziek!’

Ziemijnu.nl laat zien dat het bespreekbaar en inzichtelijk maken van emoties en gevoelens in relatie tot gezondheid preventieve meerwaarde heeft voor de gezonde ontwikkeling van jongeren.  

Veel jongeren hebben last van langdurig aanhoudende (lichamelijke) klachten waarvoor geen medische oorzaak wordt gevonden, (SOLK). De klachten onstaan door bijvoorbeeld prestatiedruk en psychosociale problemen. Echt luisteren maakt verschil. Informatie over de context waarbinnen een jongeren leeft en wat zijn of haar eigen gedachten en gevoelens daarbij zijn, geeft helderheid en inzicht. Wat is het signaal achter de klacht?

Dat SOLK klachten ook daadwerkelijk kunnen verdwijnen en dat dit veelal op een relatief eenvoudige manier mogelijk is, weten nog (te) weinig mensen. Dat is dan ook precies de reden dat de initiatiefnemers: Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg (NCJ), Proscoop, Stichting Emovere en Alles is Gezondheid,  de serie verhalen maakten, die letterlijk een gezicht geven aan deze problematiek. Ze laten zien dat SOLK ook een oplossing kent.

Lees de verhalen op ziemijnu.nl