Direct contact? Mail: info@missiementaal.com

HomeNieuws&KennisPraat met ons, niet voor ons!

Praat met ons, niet voor ons!

Praat met ons, niet voor ons!

Steeds meer jongeren vragen om hulp, vinden niet de juiste zorg voor hun probleem. Een laagdrempelig gesprek met een vrijwilliger van Stichting @ease kan jongeren verder brengen.

Lees het artikel van Flore Joskin in Sozio, met voorbeelden van jongeren met sociale en/of psychische problemen die bij een Inloop van  @Ease terecht konden om te praten. De vrijwilligers luisteren en ondersteunen, met hulp van professionals, de jongeren zonder een dossier. De ervaringen bij @Ease zijn zeer positief. Jongeren geven aan dat het past bij hun behoefte. Deze samenwerking tussen goed getrainde vrijwilligers en professionals kan iets van de druk van de ggz wegnemen. 

De @ease-methode

De wetenschappelijk onderbouwde @ease-methode waar vrijwilligers en professionals direct samenwerken is uniek en biedt een enorme kans om het sociale domein én curatieve zorg met elkaar te verbinden. Meer lezen over de innovatieve aanpak van Stichting @ease en waarom deze succesvol is? Of benieuwd naar meer verhalen?

Lees het artikel

Open een @Ease-inloop

Alles is Gezondheid en Missie Mentaal dragen @ease een warm hart toe en willen graag bijdragen aan meer @Ease-centra in Nederland. Wil je zelf met jongeren een @Ease-vestiging oprichten? Via een aansluitmodel, met toegang tot de @Ease-methode en training, het wetenschappelijk onderzoek, de chat lijn én de inzet In de lokale zorgstructuur is het mogelijk samen met jongeren een nieuwe vestiging te openen.  Kijk op www.ease.nl.