Direct contact? Mail: info@missiementaal.com

HomeAgendaWebinar The Wisdom of Trauma: we moeten de mens...

Webinar The Wisdom of Trauma: we moeten de mens zien, niet het probleem

Webinar The Wisdom of Trauma: we moeten de mens zien, niet het probleem

The Wisdom of Trauma: we moeten de mens zien, niet het probleem

Op 31 maart organiseert Alles is Gezondheid met Proscoop en Stichting Emovere een interactieve lunchsessie rond de documentaire The Wisdom of Trauma. We gaan digitaal in gesprek over de impact van trauma, wat we hiervan kunnen leren en hoe we hier op een helende manier mee kunnen omgaan.

“Kinderen raken niet getraumatiseerd doordat ze pijn doormaken, kinderen raken getraumatiseerd omdat ze alleen zijn met pijn en verdriet”.

Trauma is een onderwerp dat volop in de belangstelling staat. Zeker nu we verplicht ‘stil’ hebben gestaan door Corona. In de documentaire Wisdom of Trauma deelt de Canadese arts Dr. Gabor Maté zijn ideeën en praktijkervaringen aan de hand van tientallen jaren onderzoek en werken in het veld van trauma. Hij laat zien wat hij doet om de cyclus van onbegrip en overmedicalisering te doorbreken.

Programma en sprekers

Na een korte introductie reflecteren de gastsprekers eerst op de film. Hierna gaan we met elkaar in gesprek over inzichten, nieuwe perspectieven en vervolgstappen (in break out rooms). Sprekers zijn:

  • Anne Marsman, psycholoog, in opleiding tot lichaamsgericht traumatherapeut en gepromoveerd op onderzoek naar de lange termijn gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen in de jeugd.
  • Maarten Smetsers, ervaringsdeskundige en coach. Door ervaring ziet hij lichamelijke en/of emotionele klachten als kompas.
  • Marieke Gielen, arts en bewustzijnscoach, met focus op bewustzijnsgroei ten aanzien van de verbinding tussen lichaam-geest-ziel en natuur 

Host: Mia Wessels, arts, oprichter van De Jonge Dokter en platform Metanoia, coach, therapeut i.o. en host van de podcastserie over een nieuw paradigma in de zorg(sector).

 

Meer weten, de film bekijken en aanmelden kan hier